Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

HAARP






Όταν το 1998 στην ταινια Τhe Avengers είδαμε τον Σον Κοννερυ να υποδύεται τον σερ August de Wynter, παρανοϊκό επιστήμονα με μεγαλεπίβολα σχέδια τον έλεγχο των καιρικών συνθηκών όλου του πλανήτη και εν συνεχεία εκβιαστή των κυβερνήσεων, ίσως να μην είχε περάσει από το μυαλό μας ότι ένα τέτοιο τραβηγμένο σενάριο θα μπορούσε να έχει ρίζες στην πραγματικότητα.

Αντιθέτως, όχι μόνο ήταν πιθανό αλλά αποτελούσε και την πηγή έμνευσης του σεναρίου. Πρόδρομος του δαμασμού των καιρικών συνθηκών ήταν ο εκκεντρικός επιστήμονας Nicola Tesla. Ο Tesla το 1898 ισχυρίστηκε ότι δημιουργώντας και χρησιμοποιώντας μια συσκευή τηλεγεωδυναμικής ήταν υπεύθυνος για μικρό σεισμό που συνέβη στη Νέα Υόρκη. Η υπαιτιότητα του για την σεισμική δόνηση ήταν κάτι που φυσικά αμφισβητήθηκε και του προσέδωσε ακόμα χειρότερη φήμη από αυτή που ήδη έχαιρε. Με βάση σημερινά δεδομένα, γνωρίζουμε πλέον πως η πρόκληση σεισμών με ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς είναι όντως εφικτή. Τα χνάρια του χαρακτηριζόμενου παρανοϊκού τότε Tesla ακολούθησαν πολλά χρόνια αργότερα οι Σοβιετικοί. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η έξαρση του ανταγωνισμού μεταξύ των ΗΠΑ και της Σοβιετικής ‘Ενωσης στον τομέα της επιστήμης, οδήγησε στο σοβιετικό πείραμα με την ονομασία Woodpecker. Βασιζόμενοι στα ευρήματα του επιστήμονα και χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία Tesla, το 1976, ξεκινούν το πείραμα. Μέσω ενός εκπομπού Tesla, εξέπεμψαν παλμική ακτινοβολία ELF-η οποία είναι εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας-, της τάξης των 7-10 Hz. Διόλου τυχαίο αφού το Ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που περιβάλλει τη Γη είναι 7-7,5 Hz, έτσι τα σήματα που παρήχθησαν ήταν 25-30 φορές πιο ισχυρά από το Γήινο πεδίο. Αυτή ήταν η πρώτη απόπειρα ελέγχου του κλίματος της Γης. Τα ευρήματα αυτά δεν έμειναν ανεκμετάλλευτα αλλά γέννησαν πολύ μεγάλες προσδοκίες για τα πλεονεκτήματα που θα μπορούσαν να προσφέρουν. Έτσι, ώθησαν τις κυβερνήσεις σε χρηματοδότηση ερευνών για ανάπτυξη σχετικών συστημάτων.


Η προσπάθεια αποκρυπτογράφησης μέρους των θεωριών και ανακαλύψεων του Τέσλα γίνεται με συστήματα όπως το HAARP (High frequency Active Auroral Research Project) το οποίο εδρεύει στην Γκακόνα της Αλάσκα και χρηματοδοτείται από την Αμερικάνικη Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό.

Σκοπός του είναι η μελέτη της ιονόσφαιρας, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως για τηλεπικοινωνιακούς σκοπούς, καθώς αποτελεί το μέσο ανάκλασης των βραχέων κυμάτων. Η ουσία όμως βρισκόταν στο να επιτευχθεί ανάκλαση κυμάτων υψηλής συχνότητας που προσφέρουν καλύτερη τηλεπικοινωνιακή ποιότητα ακόμα και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η παραμόρφωση της ιονόσφαιρας που επετεύχθει για τον τηλεπικοινωνιακό τομέα οδήγησε σε τρομακτικά ευρήματα καθώς η παρεμβολή αυτή στην ιονόσφαιρα πρόσφερε παράλληλα την δυνατότητα ελέγχου των καιρικών συνθηκών.



Το HAARP δεν είναι έκαστο στο είδος του. Παρόμοια ιονοσφαιρικά συστήματα υπάρχουν στο Τρόμσο της Νορβηγίας ονόματι EISCAT (European Incoherent Scatter Scientific Association), το Sura στην Ρωσία ενώ σχετικά συστήματα εντοπίζονται και στο Ακρωτήρι της Κύπρου.

Φυσικά θα ήταν αδιανόητο τέτοιες επιστημονικές πρόοδοι να μην συνοδεύονται από ανάλογες συνωμοσιολογικές θεωρίες . Πέρα απο την προφανή χρησιμότητα των συστημάτων αυτών –την βελτίωση της τηλεπικοινωνίας-, κυκλοφόρησαν φήμες για περαιτέρω χρήση στην στρατιωτική οργάνωση και δράση. Συγκεκριμένα εικάζουν το HAARP ως αμερικανικό «υπερόπλο» μαζικής καταστροφής, το οποίο μέσω εσκεμμένης διέγερσης της ιονόσφαιρας επιτυγχάνει επιλεκτική διακοπή των επικοινωνιών σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, εξουδετέρωση των κατοίκων θέτοντάς τους σε κατάσταση λήθαργου/αδράνειας (ψυχοτρονικό όπλο), την πρόκληση καιρικών φαινομένων, σεισμών, κάτι που φέρνει στο μυαλό μας σκέψεις για πρόσφατες καταστροφές όπως αυτή της Φουκουσίμα με την εκατόμβη των νεκρών και φυσικά τον πυρηνικό κίνδυνο στον οποίο εκτέθηκε. Μήπως όλα αυτά ήταν αποτελέσματα πειραμάτων? Καταξιωμένοι επιστήμονες έχουν καταγγείλει τα εν λόγω ερευνητικά προγράμματα, ερχόμενοι αντιμέτωποι με την διενέργεια τους ακόμα και δημοσίως.

Τι είναι τελικά το HAARP?


Ο « απο μηχανής θεός » που θα σώσει το ανθρώπινο είδος απο την καταστροφή στην οποία οδηγείται λόγω της κλιματικής αλλαγής .

Ένα υποχθόνιο κυβερνητικό όπλο στα χέρια ανθρώπων που αισθάνονται θεοί , ικανό να καταστρέφει επιλεκτικά.

Ισως να πάρουμε την απάντηση απο κάποιο επικείμενο κινηματογραφικο σενάριο. Μέχρι τότε μπορούμε να κατασκευάζουμε δικά μας.

Πηνελόπη

ΠΗΓΕΣ: WIKIPEDIA, i-live, Ερευνητική Ομάδα Θέτις



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου