Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

anatolika #2# Με το τακούνι στο γκάζι…

Που πας μωρή? Δε βλέπεις?
Πάνε στην κουζίνα σου να πλύνεις κανένα πιάτο
Γυναίκες ρε Π*%8ο-*η…

Και διάφορες άλλες εξαιρετικές ατάκες ακούει η ελληνίδα οδηγός στην καθημερινότητά της... Αν είναι και ξανθιά, εκεί υπάρχει πρόβλημα, αν έχει και Ν… άστο, δεν έχει λυτρωμό…

Υφίσταται μία νοοτροπία η οποία δεν ξέρω πότε θα αλλάξει… αν αλλάξει… η όποια ορίζει την γυναίκα σαν ένα αντικείμενο ικανό να ανταπεξέλθει μόνο σε «ορισμένα πράγματα»
Οι γυναίκες (σύμφωνα με ένα μεγάλο ποσοστό ανδρών) είναι ταγμένες στην κουζίνα, στα παιδιά, στα ψώνια, στο σπίτι… οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα τις καθιστά ανίκανες και άσχετες.

Με το τακούνι στο γκάζι λοιπόν η γυναίκα οδηγός βγαίνει στους δρόμους και όποιον πάρει ο χάρος, ισχυρίζονται οι άνδρες οδηγοί. Αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Με το τακούνι στο γκάζι η γυναίκα οδηγός βγαίνει στους δρόμους απλά για να οδηγήσει. Γιατί απλά μπορεί. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο διαφορετικό κύτταρο στον ανδρικό οργανισμό από ό, τι στο γυναικείο που ορίζει τον άνδρα ικανότερο να οδηγήσει. Οπότε άνδρες οδηγοί, επιτέλους ξεπεράστε τα κόμπλεξ σας και αποδεχτείτε ότι και οι γυναίκες μπορούν να οδηγήσουν το ίδιο καλά με σας, γιατί απλά η οδήγηση είναι θέμα εγκεφάλου και όχι φύλου.

Εν κατακλείδι, όπως σε όλους τους χώρους υπάρχουν οι μεν και οι δε, έτσι και στο αυτοκίνητο υπάρχουν οι άσχετοι άνδρες οδηγοί που νομίζουν ότι ο δρόμος τους ανήκει, εντελώς αντρίλα, και φυσικά υπάρχουν και οι «εξαιρετικές» γυναίκες οδηγοί που μπερδεύουν τον αυτοκινητόδρομο με τον διάδρομο του γυμναστηρίου, νομίζοντας ότι έχουν χώρο να κάνουν ότι θέλουν και όπως θέλουν.

Αλλά τελικά ποιος είναι καλύτερος οδηγός; Αυτός που καθυστερεί στο παρκάρισμα, δημιουργώντας κομφούζιο, ή αυτός που έχει σαν τρόπο οδήγησης την ταχύτητα και τις επικίνδυνες προσπεράσεις; … Η απάντηση δική σας.



Άρθρα αναγνωστών – Πόπη Κουτουνίδου.

2 σχόλια:

  1. oraia ta les kuria driver, kai sigoura eimaste kapos etsi emeis oi antres odigoi, alla exo paratirisei oti kai eseis metaksi sas tin idia simperifora exere... exo akousei gunaika na stelnei alli ginaika stin kouzina tis na plenei piata kai mou exei figei to sagoni...ase pou eseis genika fonazete parapano sto timoni....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mporei na isxyei ayto pou les kyrie jijika, ego den exo dei kati antistixo, alloste, opos tonizo kai sto arthro mou, se olous tous tomeis yparxoun oi men kai de...
    thn kalimera mou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή