Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

10 σημεία για να κρύψετε τις ….. στάχτες σας

Από την 1/ 7/ 2009 ανήκουμε και επισήμως ως χώρα στους μη καπνίζοντες. Οι Ευρωπαϊκές διατάξεις περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους εργασίας, αλλά και στους κοινόχρηστους χώρους γενικότερα ισχύουν πλέον και για τη χώρα μας. Σίγουρα οι απανταχού άκαπνοι στον κόσμο τούτο θα πανηγυρίζουν την ελευθερία του αναπνέειν ελεύθερα και χωρίς οσμές και θα χουν και δίκιο. Για να λέμε την αλήθεια δεν είναι και εύκολο πράγμα να υποφέρει ο άκαπνος τη συνήθεια του καπνιστή. Περιοριζόταν de facto το δικαίωμα του στην υγιεινή ζωή. Να μη μιλήσουμε για την υπερέκθεση των ανηλίκων σε νεφελώδη τοπία όπως café, bar και τα λοιπά συναφή σημεία κοινωνικοποίησης των ημερών μας.
Η Ελλάδα αποφάσισε να δώσει μια ανάσα στους πολίτες της ξεκινώντας από τα κεντρικά προβλήματα που απασχολούν τον Έλληνα μαθητή, σπουδαστή, άνεργο, εργαζόμενο, συνταξιούχο. Το τσιγάρο. Εν συνεχεία θα αναλάβει τις υποχρεώσεις της και θα διευθετήσει ως χώρα και τα δευτερεύοντα όπως παιδεία, εργασία, οικονομία, συνταξιοδοτικό, κυκλοφοριακό, περιβαλλοντολογικό, κτλ. Εξάλλου ως χώρα έχουμε παράδοση στην οργάνωση και κατανομή των προτεραιοτήτων μας. Το θέμα είναι πως ότι και να λέμε, ότι και να κάνουμε πάντα κάποιος άλλος αποφασίζει για μας. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν σκεφτήκαμε και αποφασίσαμε για σας τα 10 καλύτερα σημεία που μπορείτε να κρύψετε τις στάχτες σας όταν οι σκοτούρες και τα προβλήματα σας είναι τέτοια που απλά θα ξεχάσετε να βγείτε έξω πριν ανάψετε το τσιγάρο της καθημερινής απόγνωσης.

Νο 1: Μπορείτε να προμηθευτείτε τασάκια τσέπης. Κυκλοφορούν στο εμπόριο σβήνουν άμεσα το τσιγάρο σας και το κυριότερο, ανήκουν στη λογική του…. ψάξε ψάξε δε θα το βρεις…

Νο2 : Στη γλάστρα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα γλαστράκι με αρωματικό φυτό, (βασιλικό πχ διώχνει και τα κουνούπια) που θα φροντίζετε να ποτίζετε ανελλιπώς… μη πάρει φωτιά η γλάστρα.. Προδοθήκατε άμεσα…

Νο3 Στο συρτάρι του γραφείου σας (εκείνο που κλειδώνει, κι όλως τυχαίως χάνετε μονίμως τα κλειδιά)

Νο 4 Τασάκι σε θυρίδα… πλέον οι στάχτες σας είναι πολύτιμες.

Νο 5 Στο μεγάλο τασάκι πάτωμα οι στάχτες, και το τσιγάρο σβησμένο καλά και κρυμμένο σε χαρτί στον επίσημο κάδο. ( τι θα κάνουν πια ? θα πάρουν δείγμα από το πάτωμα? )

Νο 6 Για εσάς που δουλεύετε σε εταιρείες χωρίς κλιματισμό μπορείτε απλά να σταθείτε μπροστά στον ανεμιστήρα… θα τα φροντίσει όλα εκείνος, εσείς δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με τίποτα.

Νο7 Για όσους δουλεύουν δίπλα σε παράθυρα η λύση είναι απλή: χαρτοταινία διπλής όψεως στο περβάζι. Το καπνίζεις και μετά το κολλάς. Στο τέλος της εβδομάδας απλά αλλάζεις την ταινία.

Νο 8 Στα πόδια του άκαπνου συναδέλφου που σας έκανε τη ζωή μαύρη όλο το χειμώνα και τώρα κρυφογελάει που δεν μπορείτε να του φυσήξετε με χάρη τον καπνό σας.

Νο 9 Τασάκι τύπου μελανοδοχείο… κρατάτε απλά τα άδεια μελανοδοχεία σας.. αν σας ρωτήσει κάποιος γιατί; μπορείτε να πείτε ότι είστε …συλλέκτης!!! Όσο για τον έλεγχο από την επιτροπή υγείας…; Λέτε να ρισκάρουν να λερώσουν τα φρεσκοσιδερωμένα σακάκια τους ;

Νο 10 μπορείτε απλά να συμμορφωθείτε με τις διατάξεις τις απαγόρευσης και να κάνετε την προσπάθεια σας να το κόψετε πιο επίσημα αυτή τη φορά….

Καλό άκαπνο (κλαψ) χειμώνα να χουμε ….

Κάτια Σαββίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου